Jaakko Naakka

Akaan joukkoliikenne

Hyvä alku sisäiselle liikenteelle.

24.3.2017 - Jaakko Naakka

Viime viikolla postiluukusta tupsahti mukava yllätys, Akaan joukkoliikenteen aikataulut! Hienoa, että sisäiseen liikenteeseen on alettu panostaa, tästä on hyvä jatkaa joukkoliikenteen kehittämistä.

Aikatauluja ja reittejä oli selvästi mietitty monelta eri kannalta. Minua säännöllisesti töiden takia Helsingissä kulkevana miellytti erityisesti se, että aikataulut oli hyvin synkattu Toijalasta Helsinkiin lähteviin juniin. Myös Toijalan terveyskeskukseen näytti pääsevän ainakin täältä Viialasta mainiosti.

Palveluiden keskittämisestä puhutaan paljon. Aivan kaikkia palveluita ei mitenkään voi löytyä aivan jokaisesta taajamasta. Toimiva joukkoliikenne ja palveluiden saavutettavuus poistaisi suurimman osan keskittämisestä johtuvista ongelmista.

Tämä on todella hyvä alku, ja tästä on hyvä jatkaa kehittämistä eteen päin.

Joukkoliikenne ja koulukuljetukset

Joukkoliikennettä pitäisi kehittää yhdessä koulukuljetusten kanssa. Ainakin täältä Heinäsuolta kulkee koulutaksien kyydissä jonkin verran lapsia Keskustan koululle, ja voisi miettiä, jos nämä kuljetukset korvattaisiin Koskenkyläntietä kulkevalla julkisen liikenteen bussilla.

Tämä toisi julkisen liikenteen bussit lähemmäs asukkaita, ja vuoroja tulisi luultavasti lisää. Tämä parantaisi joukkoliikenteen saavutettavuutta isolla alueella, ja opettaisi samalla lapset käyttämään julkista liikennettä.

Yhteistyötä yli kuntarajojen

Joukkoliikenteessä olisi myös luontevia mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä naapurikuntien kanssa. On hyvä muistaa, että Toijalan ja Viialan rautatieasemat ovat lähimmät asemat myös Valkeakoskelta, Urjalasta ja osasta Vesilahtea tuleville matkustajille.

Edellä mainitsemani Koskenkyläntietä ajava bussi voisi ihan hyvin lähteä jo Koskenkylästä Vesilahdelta ja kerätä matkan varrelta kyytiin koululaiset ja muut akaalaiset matkustajat. Samanlaisia reittejä löytyisi varmasti myös Valkeakosken ja Toijalan sekä Urjalan ja Toijalan välille.

Jaakko Naakka

Ohjelmointia, polkupyöriä, valokuvausta ja vihreää paikallispolitiikkaa. Peltojen keskeltä Akaasta. CTO Intunexissa ja Innotan perustaja.