Jaakko Naakka

Yksi Akaa

Akaata on aika kehittää yhtenä yhtenäisenä kaupunkina

18.1.2017 - Jaakko Naakka

Muualta tulleena kyräily eri taajamien välillä on tilanteesta riippuen lähinä huvittavaa tai välillä raivostuttavaa. Kaikki puhuvat oman kylän puolesta, ja siinä samalla unohdetaan koko Akaa.

Olen muuttanut Akaaseen vuonna 2013. En ole koskaan asunut Viialassa, Toijalassa tai Kylmäkoskella.

Olen asunut yli puolet elämästäni Rovaniemellä, tarkemmin sanottuna jo lakkautetussa Rovaniemen maalaiskunnassa. Lapissa kunnat ovat suuria. Siellä on tottunut siihen, ettei kunnantaloja ole muutaman kymmenen tai edes sadan kilometrin välein. En ymmärrä miksi täälläkään pitäisi olla.

Akaaseen meidän perheen toi hyvä sijainti ja loistavat kulkuyhteydet. Tämän luulisi houkuttelevan Akaaseen sekä ihmisiä että yrityksiä, mutta jostain syystä näin ei tunnu olevan. Suomessa on yleisesti totuttu, että hyvä tuote myy aina itse itsensä. Aina näin ei kuitenkaan ole, ja kaupungin markkinointia pitäisikin lisätä ja Akaata pitäisi tehdä paremmin tunnetuksi.

Ihan ensimmäisenä voitaisiin kuitenkin alkaa puhaltaa yhteen hiileen. Siihen voi vaikuttaa jokainen meistä akaalaisista.

Jaakko Naakka

Ohjelmointia, polkupyöriä, valokuvausta ja vihreää paikallispolitiikkaa. Peltojen keskeltä Akaasta. CTO Intunexissa ja Innotan perustaja.